zondag 19 april 2009

Multifunctionele Paashaas

Vandaag, - Beloken Pasen, de eerste zondag na Pasen - wordt de Paastijd officieel afgesloten (toevallig is het vandaag overigens ook Orthodox Pasen). Tijd dus om alle paasversiering weer op te bergen. Een beetje moderne paashaas laat zich echter niet meer zomaar de wei insturen. Paashazen blijken - zeker in stedelijk gebieden - meer en meer gedomesticeerd te raken. Er is zelfs een toenemende trend naar omscholing waarneembaar, bijvoorbeeld tot multifunctionele shoppinghulp. Zo is de Picnica een haas die zich uitvouwt tot een tas. Laten we nu maar hopen dat deze paashazen-nieuwe-stijl hun oude stiel niet vergeten ...

7 opmerkingen:

willy zei

Die oranje kan mooi met Koninginnedag.

Bertie zei

Mooi woord, "beloken". En wat een leuke tassen! Praktischer dan die kolossale picknickmanden, die er wel leuk uitzien, maar waarmee je niet graag een kilometer of wat zou willen sjouwen.

Corrie zei

Die kerkelijke dag kende ik niet, maar ik was wel op tijd met het opruimen van de Paasversieringen, we proberen onze tak van de kronkelHAZElaar te laten wortelen, dus moest hij snel in het water gezet worden.
Mooi zijn die oude woorden, ik lees de bijbel ook nog graag in een oudere vertaling.
Het is een erg leuke tas, maar wel kostbaar.

Annelies zei

Ja, de term beloken Pasen is me bekend.
Wat een leuke "paas"-haastas !

Anje zei

Helemaal leuk zo'n tas! Je weet toch wel dat een beetje Paashaas zich nooit laat verdringen. Tashaasjes zijn nu éénmaal geen Paashaasjes. Lieve groet Anje.

lheurebleue zei

@willy: ha, jij begint al in stemming te komen!
@bertie: ja, zo'n picnicmand was altijd een geheime wens van mij die ik echter nooit gematerialisserd heb want zo onpraktisch (alleen goed voor russische romanfiguren met stille bedienden)
@corrie: succes met je HAZElaar! ik had nog niet eens naar de prijs van de tas gekeken ..
@annelies: leuk om naar te kijken maar vrij duur om te kopen ...
@anje: jij hebt het helemaal door! gelukkig maar - dus de paashaas komt gewoon volgend jaar weer!

Anoniem zei

Hoor ik voor het eerst deze mooie term daarvoor.

Mijn hazen blijven ook !!

mm