zaterdag 3 januari 2009

2009: Mimosa


Natuurlijk laat ik mij - evenmin als jij - leiden door wat trendwatchers zeggen. Maar het is altijd interessant te horen wat over de tijdsgeest wordt gezegd .... Zo is volgens Pantone - de internationale autoriteit op het gebied van kleur in de ontwerpindustrie - PANTONE® 14-0848 oftewel mimosageel, de kleur voor 2009. Mimosageel is
“a warm, engaging yellow which embodies hopefulness and reassurance in a climate of change (...) The color yellow exemplifies the warmth and nurturing quality of the sun, properties we as humans are naturally drawn to for reassurance (...) Mimosa also speaks to enlightenment, as it is a hue that sparks imagination and innovation. Mimosa is a versatile shade that coordinates with any other color, has appeal for men and women, and translates to both fashion and interiors. Look for women’s accessories, home furnishings, active sportswear and men’s ties and shirts in this vibrant hue."
Ik was verheugd toen ik dit las. Niet dat geel mijn lievelingskleur is. Maar na een moeilijk jaar met veel droevige momenten kan ik wel een jaar met hoop gebruiken. Nieuwsgierig of Pantone echt weet hoe het hart van de wereld klopt, googelde ik naar wat trendgoeroe Lidewij Edelkoort voor 2009 in haar glazen bol zag. En ja hoor! Hier las ik dat in de zomer veel bloemenprints van mimosa en rozen te zien zullen zijn op jassen, jurken, rokken en tunieken. Er zal veel aandacht zijn voor folklore en handwerk. Dat belooft! Ik word er nu al vrolijk - en hoopvol! - van ...
En nu wens ik iedereen een blij, warm en hoopvol 2009 toe!!!

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Van jongs af aan was/ben ik dol op deze kleur.
Herinner mij een knal gele super grote sweater op mijn 15e, veel te groot maar die kleur.... ;-))

Toch merk ik dat de kleur in handwerk moeilijk te combineren is, snel te fel of te veel afwijkend, raar hé.
In assesoires(woon) zoals kaarsen servetten wel veel gebruikt.

Nu ben ik (nog) niet zo op geel maar de trend sluipt er altijd in, of je wil of niet.
En ja, straks de gele narcissen vind ik prachtig.

Maar ik begrijp dat wij deze zomer in een paardrijbroek met een mimosa geprinte voile blouse lopen met een grappig hoedje op ons hoofd !!

Doe je mee, gaan we de zomertrend vrolijk vieren ????? ;-))))

mm

Anoniem zei

Yehhhh, ik ben gek op geel (ook oranje en rood mag!!!), heb eens op een sombere ochtend al het houtwerk in de kamer knalgeel geschilderd. Het gezicht van mij geliefde sprak boekdelen toen hij thuiskwam! Ondertussen is alles weer gebroken wit, maat soms piept er toch nog wat geel doorheen!
Ik kijk uit naar de zomer en alle folklore kledingstukken die ik kan vinden!
Op naar een vrolijk voorjaar, zomer en herfst en alles in geel!!!

Anoniem zei

Geel is niet bepaald mijn kleur om te dragen maar folklore en handwerk spreekt me wel aan.

Corrie zei

Prachtig Elizabeth! Ieder jaar nam mijn lieve Jan het eerste bosje mimosa mee dat hij zag. Dat was altijd een heel lief en bijzonder moment. Helaas kan dat niet meer omdat ik last van het stuifmeel heb omdat ik 10 jaar geleden astma kreeg. Dus dit plaatje maakt me heel erg vrolijk en ik kijk er graag naar. Ik heb ergens nog een borduurpatroontje van mimosa liggen en dat ga ik maar eens opzoeken denk ik. Dan kan ik dat in februari ophangen.
Ik vind je zó moedig Elizabeth om dit allemaal zo te schrijven en ons zoveel positiefs toe te wensen. Je begrijpt vast wel hoezeer ik jou een heel mooi en positief en troostvol 2009 toewens.

lheurebleue zei

@mm: inderdaad, geel is vaak te fel of te flauw. ik heb geen gele kleren - ooit kocht ik wel een geel/oranje gestreepte capribroek + gele tuniek met oranje sterren. achteraf gezien een echt clownspak ... Dus waarom deze zomer niet in de outfit die jij suggereert ;-)
@betty: wij hebben onze serre (op het zuiden) gecolorwashed in okerkleuren. het lijkt alsof altijd de zon schijnt!
@martine: ik ben ook benieuwd of en hoe handwerk en folklore verwerkt zullen zijn ...
@corrie: dankjewel voor de lieve wensen. wat jammer dat je nu allergisch bent aan mimosa. een bosje mimosa is zo'n vrolijke lentegroet. maar het lijkt wel of die tegenwoordig minder verkocht wordt.

Anoniem zei

Een aantal jaren geleden zag je op veel plaatsen de kleur geel in het interieur. Veel gele accessoires en gele muren. Het werd me op een gegeven moment teveel. Misschien ook omdat geel niet bepaald mijn kleur is!:-) Wel leuk dat we zo wie zo een vrolijke zomer krijgen, of de zon nu schijnt of niet!
Ik wens je een geweldig mooi en blij jaar!

Anoniem zei

Er zijn vele tinten geel, koude, warme, felle en fletse. Deze mimosakleur vind ik heerlijk warm aandoen. Ik zal echter geen geel in mijn huis gebruiken. Het is al veel blauw en beuken, dus met geel zou het helemaal een ikea-reclame worden ;-)))

Anoniem zei

aandacht voor folklore en handwerk? rozen en mimosa geel? jij had duidelijk een betere trendwatcher dan ik :) Ik keek in d'een of d'andere krant zo'n lijstje in en wat alweer uit is in 2009 was bij mij niet in geweest en wat er in raakt hoefde ik niet :)

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

patricia zei

Wat grappig, ik kocht deze zomer een heleboel draad in deze kleur op een rommelmarkt, voor een prikje, misschien moet ik er toch iets voor mezelf van maken. Ik wens je alvast een mooi 2009!

MariecusBruyn zei

Yes! bloemen!