zaterdag 26 juli 2008

Broches


Regen heeft ook z'n positieve kanten. Na zon & zee in het Zoete Italië had ik gehoopt nog een paar mediterrane dagen in onze Hollandse Zomertuin te kunnen doorbrengen. Helaas, de regen kwam bij bakken naar beneden. Ik was duidelijk weer in het Noorden en moest mijn vertier binnen zoeken. Toen ik de mooie pins van Elsita zag, was ik meteen verkocht.
In laatjes, kastjes, doosjes en tasjes vond ik vilt, haak- en borduurgaren, bedeltjes en kraaltjes. Om te oefenen maakte ik eerst een pin van Elsita na - de broche met het vogeltje in de boom. Daarna dicteerden de bedeltjes de tafereeltjes steek na steek. Het visje zwemt langs koraal en schelpenstrand. Het schip dobbert over de golven en onder de zon en de wolken. En het arme vogeltje zit gevangen in een kooi.
Na veel, heel veel oefenen, heb ik het frivolitéklossen weer onder de knie. Kon ik meteen kantjes maken in verschillende, bijpassende kleuren.
Tot slot een waarschuwing: als het zou kriebelen om ook aan de slag te gaan, het is een Verschrikkelijk Verslavend Werkje!!!

9 opmerkingen:

Corrie zei

Bij het vorige logje had ik helemaal haast om op dit logje te kunnen reageren, k vind ze prachtig Elizabeth! Zo klein en fijn en zo vrolijk met die mooie tafereeltjes. Ja, ik krijg er zeker de neiging bij om ze ook te gaan maken. Ik ga nú naar zolder om de frivolité-rondjes te zoeken. Dankjewel voor de inspiratie.

Anoniem zei

Geen wonder dat je geïnspireerd werd om zulke leuke unieke broches te maken. Die Elista is een creatief mens zeg! Ook haar broches met krimpfolieprints van haar knipkunst zijn magnifiek. (Jammer dat ze niet watervast zijn, zoals ze zelf schreef.)
Kun je zo'n broche van jou eens aan de achterkant laten zien? Hoe zet je de speld vast? Heb je ook dik vilt als achtergrond?

Anoniem zei

Zeker verslavend zo te zien !!?;-))
Ik moest gelijk aan Corrie denken maar ze is er al zie ik.

Wat zijn ze leuk !!
Je kan veel kanten op met allerlei toepassingen.
Het frivolite staat hier heel leuk.
En op de site is ook zóveel leuks te zien.
Alleen de groente/bloemen kunst zal niet zo heel lang mooi blijven denk ik. Of zouden ze het impregneren !?

mm

Anoniem zei

@MM Ik denk dat ze het vereeuwigt op de foto. Dat dus de foto het doel is.

lheurebleue zei

@corrie: ik beoordeel de dingen rond mij nu op mogelijkheden voor een broche ...
@saskia: die elsita is inderdaad een brok creativiteit. uit haar blog maak ik op dat ze van cubaanse oorsprong is en getrouwd is met een bekende amerikaans regisseur.
aan de achterkant van de broches heb ik met een paar steekjes speciale brochespelden vastgenaaid. je kan die kopen in elke kralenzaak. of beter nog in een fourniturenwinkel zoals kerkhof in Utrecht - daar zijn ze goedkoper (ik geloof 1,5 euro voor 5). ik heb alleen maar gewoon overal verkrijgbaar vilt gebruikt. da's stevig genoeg.
@@mm: ik denk dat ze - zoals saskia al schreef - de bloemen/groenten op de foto vereeuwigt

Anoniem zei

Wat een ongelooflijk mooie dingen zie ik op de site van Elsita. Wat ze met de bloemen doet, is prachtig! Haar knipkunst, super!

Ik val voor het visbrocheje! Heel schattig!

Anoniem zei

het zijn kleine kunstwerkjes en zovrolijk...bij haar op het log vond ik ook vooral de goodbye ring zo moooi gekn ipt ,wat een aparte werkstukken. le uk dat jij daarna ook aan de slag ging
hilly

Anoniem zei

oh vergeet ik ,het visje en bootje vind ik het leukst verzonnen en zo lief gemaakt..
hil

Anoniem zei

wat een leuke ideeën draag je hier aan, geweldig Elisabeth dat je je hebt laten inspireren door Elsita. Je speldjes zijn geweldig leuk! grappig op een tas of om zo te dragen. wat een creativeling die Elsita, prachtige bleoemnkindertjes en schitterend knipwerk!

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl