vrijdag 18 november 2011

To see her is to love her

De eerste keer dat ik haar zag - ik denk dat het hier was - kreeg ik meteen een coup de foudre. Ik was betoverd door haar lieve, beetje eigenzinnige uitstraling en slanke gestalte. En nu is er van mijn eigen breipennetjes zo'n aanminnig wezentje gegleden. Theodóra heet ze en ze is ontsproten aan het breivernunft van Hélène Magnússon, oftwel The Islandic Knitter.
De ontvangst, zeg maar de conceptie, van 'mijn' Theodóra gebeurde eind oktober toen ik dit pakje ontving. En deze week was de bevalling. Een korte zwangerschap dus. Maar denk niet dat die zonder bloed, zweet en tranen ging. Het ontwerp van Hélène Magnússon is heel ingenieus - de hele pop wordt aan een stuk, zonder naden gebreid - met nogal wat technieken die ik niet meteen helemaal snapte.
Zoals bij een 'echte' bevalling, was het moment dat het hoofdje tevoorschijn kwam een moment van verrukking. Simpele draadjes wol en vlokjes vulling die ineens een persoontje worden. 
 Jawel, ook een pop is een persoon! En niet zomaar een persoon, Theodóra is een karaktertje: als je even niet oplet springt ze in een boom. Gewoon in haar klukka (onderrok), kou of geen kou.
Of ze oefent fanatiek haar danspasjes.
En soms kan ze je zo guitig zitten aanstaren.
 Elena mag best een keertje met Theodóra spelen hoor! Maar om de beurt met oma!

16 opmerkingen:

marcella zei

alleen al het verhaal rond Theodóra is prachtig. Wat zullen Elena en jij heerlijk spelen. Wij weten intussen waarom het hier even zo stilletjes was...sttt oma bréit

inge zei

ik hou nu al van de eigenzinnige theodora...krijgt ze ook nog een jasje om in het bos te gaan spelen ?

betty prins zei

Theodora is echt een lief eigenwijsje, maar ik kan mij voorstellen dat haar 'baren' niet eenvoudig was. Des te leuker, ben je al met haar garderobe bezig?

methartzielvansil zei

Prachtig gemaakt-met het verhaal erbij-speelt geheel tot de verbeelding. Mooi-mooi-mooi. Goed weekend toegewenst met hart&ziel door Sil.

Anoniem zei

Ze is sprookjesachtig mooi, Theodora! Een vriendinnetje voor het leven...! Fijn weekend, groetjes van Lupineke

Marina zei

Dat je dat voor elkaar krijgt uit een hoop draadjes en dat ze dan nog mooi haar eigen leven gaat dansen.
Wauw!!!
Veel plezier met het spelen en vertroetelen van Elena en de pop.
Elena is een geluksvogel met haar Oma!

Willy zei

Ja Theodora is leuk geworden. Wat zal ze nog veel avonturen gaan beleven.

Annelies zei

Och ik ben helemaal weg van haar. Zo mooi !

Antje uit Urk zei

Nou, dat is zeker een leuk popje! Maar je verhaal was zeker zo mooi!
groetjes

Bertie zei

Net een elfje!

Janny zei

Wat een leuk Theodoortje!
Knap gemaakt, hoor!
Liefs,
Janny

Unknown zei

wat een prachtig wezentje! En zo'n teder mooi verhaaltje over haar 'geboorte'! Ik denk dat jullie niet van elkaars zijde zullen wijken! ;-)

Anny zei

Mooi verhaal. Maar wat lijkt me dat ingewikkeld: uit een stuk! Petje af voor zoveel doorzettingdvermogen!

berthi zei

Nu begint het echte leven pas voor Theodora! Gaan we meer lezen over haar belevenissen? Theodora kijkt me al een beetje ondeugend aan!:-)

Mapi zei

Oh , had haar helemaal over het hoofd gezien, hoe kan dat nou want ze is opvallend mooi !
Liefs en een fijne zondag.
Mapi

Anoniem zei

Nou, nu breekt mijn klomp! Zo ben ik ook ter wereld gekomen!!! Bijzonder!!! Wij bezitten ook al dezelfde karakters! Alleen ons postuur is wat verschillend, tja sinds de laatste jaren dan hè, 'k wás altijd net zo slank als jij Theodora! Je bent eigenlijk mijn jongere ik lijkt het wel. Tsjonge jonge, een bijzondere dag vandaag;)