zondag 21 augustus 2011

Na het stenen en koperen nu het lederen tijdperk ...

Ik ben een specialist in Tweelingen: man, zoon, dochter, moeder, broer, nichtjes, neefjes, vrienden ... allemaal tweelingen. Een normaal mens hobbelt bij een tweeling altijd hopeloos achter de feiten aan. Denk je een passend cadeau te hebben gekocht, blijkt de de volatiele tweeling alweer geinteresseerd in iets totaal anders.
Het stenen (mozaiek) en koperen (steampunk) tijdperk van mijn Verre Zoon lijken alweer voorbij, zijn passie gaat nu uit naar stoer leder. En natuurlijk gaat een tweeling niet maandenlang naar een cursus, die surft gewoon snel naar You Tube of Instructables om te leren welk leer geschikt is, welke instrumenten nodig zijn, hoe je hard leer soepel maakt en buigt, naden stikt en versieringen oppuncht.
Het eerste resultaat: een schitterende tas voor zijn laptop en werkpapieren.
Met een voorvak en verschillende binnenvakken:
En natuurlijk een apart buitenvak voor de coffee-to-go - handig op de motor.
 De achterkant is versierd met de Californische beer.Het koperen handvat is een knipoog naar het koperen tijdperk.
Vorige week was J hier, op weg van California naar Afrika waar hij drie maanden zal verblijven. In zijn koffers de meest noodzakelijke dingen zoals computers en een pastamachine (!). Maar ook een verlaat maar custom made verjaardagsgeschenk voor zijn zusje:
Ik ben benieuwd welk tijdperk de periode in Zomba, Malawi zal blijken te zijn ...
(Dit was het laatste bericht van de mijn-kind-schoon-kind-trilogie)

11 opmerkingen:

Janny zei

Tjee... dat resultaat van zijn eerste werkstuk! Dat belooft wel wat. Zeker gezien het geschenk voor zijn zus. Nu maar hopen dat hij het lang genoeg volhoudt om voor jullie allemaal zo'n prachtige tas te maken:-) !
Liefs,
Janny

betty prins zei

Hoe hou je het vol met die tweelingen....,het zal nooit saai zijn inderdaad!
Met stijgende verbazing zijn tassen bekeken, wat zien ze er prachtig en professioneel gemaakt uit.
Ik stel mij die pastamachine in Afrika al voor, ja je kan echt niet zonder...
Hhet komt ook allemaal zo bekend voor, mijn zoon is weliswaar geen tweeling, maar past zo in dit plaatje, ik ben bang dat wij, de moeders die zelfmaak/doen genen hebben doorgegeven!

josé zei

Wat lief voor zusterlief een mooi tas maken. Door mij geweldig bewonderd wat apart. Enig !!

Ik zou zo'n zoon wel willen die voor mij zo'n mooie stevige tas zou maken.

Pasta machine heerlijk verse pasta. Smullen ..

Anoniem zei

stoer leer, ziet er mooi uit en je gaf ook nog een kijkje in het leven van tweelingen. Een openbaring voor mij, met zoveel tweelingen in de familie en vriendenkring ga je vast wel parallellen zien. Die pastamachine is natuurlijk heel hard nodig, nu maar hopen dat de smaak niet verandert en dat een aardappelmesje meer gewenst is ;)

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

aafke7 zei

Wat een creatieve goudappel van jouw/ en meneer Heurebleue's (?) boom. Een kanjer! Die van mij is meer een valappel momenteel.:) groetje!

berthi zei

O, wat een gezellige, creatieve, levendige familie heb jij! Er valt altijd iets boeiends te beleven en zo beland je van de ene verrassing in de andere!

Je zoon heeft prachtige tassen gemaakt. Hij is super handig en de goede genen zijn aan hem doorgegeven. Blijf genieten van al je tweelingen!

Willy zei

Ik zit hier met veel bewondering naar die prachtige tassen te kijken. Wat een creativiteit. Hij heeft het niet van een vreemde dus. Ik ben benieuwd naar het volgende tijdperk.
Groetjes

TweeMeisjes zei

Ah nee, he, nu moet je het andere kind nog uitgebreid bezingen!
Heel cool van J. Ik sta perplex (vooral van de computer met typmachine!)

Anoniem zei

ik heb er van genoten ,wat een creativiteit zeg!!
net als zijn mam!!
groetjes hilly

Marina zei

Als tweeling zijnde begrijp ik volkomen wat je wil zeggen. Altijd op zoek naar iets nieuws, leergierig en van het een naar het ander en een wereldbol is er om te ontdekken, zo ook het netwerk. Levert wel heel bijzonder resultaat op bij je zoon, stoer, vakkundig, creatief en origineel en de beer zorgt voor de wereldtoets :0)

Anny zei

Ik ben ook zo'n tweeling die wel van variatie houd... Maar wat een resultaat: 2 fantastische tassen. Maar wat er met die pastamachine gaat gebeuren? Waar zou je die nog meer voor kunnen gebruiken???