zondag 22 februari 2009

Handmade help - Handwerken voor het Goede Doel


Australië herdenkt vandaag de slachtoffers van de verwoestende bushfires die de afgelopen weken de staat Victoria teisterden: meer dan 200 doden en duizenden daklozen.
Er zijn allerlei initiatieven op gang gekomen om de overlevenden te helpen. Zo heeft Trashcan handwerken zoals sokpoppen, babyquilts verzameld voor een loterij. Voor elke dollar die je doneert aan het Rode Kruis krijg je een 'ticket' waarmee je kans maakt op een van de prijzen.
Eigenlijk wel een goed initiatief. Soms vraag ik mij namelijk af wat er nu met al die knuffelbeesten gebeurt die mensen in hun goedheid inzamelen voor slachtoffers van rampen. Er zijn meestal zaken waaraan dringender behoefte is. Het initiatief van Trashcan maakt iedereen blij: de mensen die spullen of geld doneren krijgen het goede gevoel dat ze iets kunnen doen, de slachtoffers krijgen de hulp die ze nodig hebben en de winnaars van de loterij krijgen een cadeau dat ze leuk vinden. Kortom - hoewel het leed van de slachtoffers niet is weggenomen - een win-win-win situatie ;-)
En ben je inmiddels verliefd op het aandoenlijke konijn op de poster? Kijk dan bij little cotton rabbits ...

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja verbaasd mij altijd dat het via een loterij wel of beter gaat.
En als het werkt dan is het oke, denk ik.

Ja deze konijntjes ken ik, leuk hé !!
Mooi dat hij op de poster staat.

mm

Anoniem zei

Wat een lief konijntje.
Ik kan me niet voorstellen dat er zonder loterij geen geld bij elkaar wordt gehaald. Als je ziet wat er hier bij tv-acties voor eind bedragen worden gehaald.

MoniqueB. zei

Het is diep triest wat daar gebeurd, zo veel ellende.
Ik snap best dat het met een loterij 'lukt' om mensen geld te laten doneren, (in een andere groep kon je een kilo cashmeren winnen als je geld stortte). Maar de aussies zijn daar niet allemaal even blij mee. (heb ik begrepen).
Ik denk wel dat er heel wat kindjes blij zullen worden met een prachtig knuffeltje na zo veel verdriet en verlies.

Anoniem zei

Blijf het altijd moeilijk vinden dat er een heel feest, TV uitzending of een loterij aan te pas moet komen om je medemens te helpen. Om nog maar niet te praten over alles wat niet op de plaats van bestemming komt. Maar ik hoop dat alle beetjes helpen, zodat de mensen die het nodig hebben, zich niet in de steek gelaten voelen. Zo'n lief en schattig konijntje moet toch een kindje heel even alles doen vergeten.

Corrie zei

"Het doel heiligt de middelen" en dit middel lijkt me prima werken. Wat een schat van een konijntje en ik val vooral op haar schoentjes.

Anoniem zei

het konijn is schattig ;)

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Anoniem zei

Ik zie geen e-mail adres ,dus doe het evn zo...
ken je haar weblog:
http://www.tijm.blogspot.com/
zij maakt ook zulke leuke dingen en bij dit watermannetje moest ik aan jouw zeemeerminnen denken ;))
groetjes, hilly

Anoniem zei

't Is idd een schatje !
Creatieve groet , Ingrid.

Elisabeth zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
lheurebleue zei

@hilly: dank! wat een leuke link!