woensdag 6 augustus 2008

Gudrun!

De herfstcatalogus van Gudrun Sjödén is uit. Een catalogus om bij weg te dromen: kleding in de mooiste stoffen - vaak met fraai borduursel - en foto's als schilderijen. Gudrun Sjödén is een Zweedse ontwerpster met een missie. Zij ontwerpt wat ze zelf mooi vindt - ver van de catwalks in Parijs en Milaan. Ze werkt daarbij steeds rond een thema: voor de herfstcatalogus 2008 koos ze voor Guatemala, eerder bijvoorbeeld voor de Zijdenroute en Frida Kahlo.
Bij haar materiaalkeuze en tijdens de productie probeert ze zo duurzaam mogelijk te werken. Als het enigszins kan, gebruikt ze ecologisch geproduceerde katoen, wol, bamboe, lyocell, linnen en zijde. Misschien vind je de kleren een beetje te hippie of de prijzen te hoog. Geeft niet. Gewoon bladeren in de papieren catalogus of wandelen door de website is al een feest voor het oog. En als je toch iets moois ziet: binnen een paar maanden is het opruiming ...

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb er rondgedwaaald en vind het super ,dus de catalogus besteld,heb je ervaring met hun kleding of bestellen? valt het goed/groot/klein etc....
groetjes hilly
(die enkellaarses met sokken ,geweldig!!)

Anoniem zei

Prachtige kleding. Net als Hilly zou ik graag willen weten of je ervaring hebt met het bestellen bij ze.

Anoniem zei

Wat een geweldige kleding. Ik heb gelijk een katalogus besteld. Daar ga ik vast nog wel eens wat kopen.

lheurebleue zei

@allen: ik heb inderdaad al spullen besteld. zoals altijd is de realiteit (bijvoorbeeld van het borduurwerk) soms anders dan de foto's. zowel vorig jaar als dit jaar heb ik een zwart katoenen ajourvestje gekocht. beide heb ik bij wijze van spreken elke dag gedragen - zo goed zaten ze. de vest van dit jaar is katoen+zijde: heerlijk!
de maten zijn vergelijkbaar met de hollandse maten.

Anoniem zei

Dank je voor je antwoord! Inmiddels heb ik de catalogus ook aangevraagd. Ik hoop dat hij snel bij mij op de deurmat valt!

Anoniem zei

Geweldige kleertjes. Doet me denken aan de jaren 60.

MariecusBruyn zei

Krijg gelijk zin om zelf spullen gaan te naaien en ontwerpen... misschien een oude hobby weer opnemen...

Anoniem zei

Zie er énige spullen, MMMM

De dames voor mij ook al :-))

Ja en het doet mij ook aan mijn India jurken tijd denken.

MM