zondag 31 juli 2011

Bomen, kippen en leeuwen in het paradijs

En? Is het woord 'uitlandig' al ingeslopen in jouw woordenschat? Nog een Surinaams-Nederlandse woord: 'uitstedig'. Ook mooi.
Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een blogbericht schreef. Onder andere omdat ik uitlandig (en dus ook uitstedig) was. Dit keer bij mijn Verre Zoon, in het mooie Californië. Er is geen romantischer plek te bedenken dan zijn houten huis boven op Kings Mountain. Als je 's ochtends wakker wordt ben je omringd door redwoods badend in een gouden licht.
Het kan koud zijn als de zeemist opstijgt uit de baai. Dan zit je op Kings Montain boven de wolken, maar op heldere dagen heb je een schitterend zicht op de Pacific.
Maar of het koud of warm is maakt niets uit: J, mijn creatieve zoon, maakte een ingenieuze tafel met twee vuren: eentje bovenop om te barbecueën en eentje onder het zelf gemozaiëkte blad om de benen te warmen. Een 'brokaten' gordijn zorgt dat de warmte niet ontsnapt.
In de mozaiëk zitten allerlei 'exotische' dingetjes uit Europa verwerkt zoals euro's en wikkels van de Torroni baci die we elk jaar uit Napels meebrengen.
Terwijl de zon roodgloeiend ondergaat boven de Pacific eten we - met warme benen - de Beer in the Butt Chicken die J in zijn smoker klaarmaakt. De kip wordt gerookt met een blik bier in de buik. No kidding: een supersavoureuze kip om nog lang over na te dromen.
Als je stil bent, hoor je 's avonds het geritsels van herten (of coyote's). De familie wasbeer die onder de porch leeft hebben we dit jaar niet gezien. Misschien wel omdat er mountain lions gesignaleerd werden in de omgeving. Reden genoeg voor ons om geen avondwandelingen te maken.
Maar ja, elk paradijs heeft zijn slang ... of mountain lion ...

17 opmerkingen:

Janny zei

Och, wat een prachtig plekje onder de zon is dat! Wat bijzonder dat je zoon daar woont. Ik kan me voorstellen dat je eindeloos genoten heb. Ik moest erg lachen om dat kiprecept. Ik neem aan dat het blik er wel geopend wordt ingedaan:-)
Zo wil ik ook wel weer een tijdje uitlandig zijn!
Liefs,
Janny

inge zei

o wat een zalige plek en een heerlijk verhaal... zo wil ik wel heel graag uitlandig gaan... maar fijn je terug te lezen !

TweeMeisjes zei

Een blik bier? Dat moet je me toch eens uitleggen. Maar het huis is prachtig!

berthi zei

Je zoon heeft het prima voor elkaar! Het verbaast me dat je nog terug bent gekomen naar ons landje!:-) Dat zal wel even wennen zijn geweest?

aafke7 zei

Ongeloofelijk! Wat een feest der Uitlandigheid! Je snapt dat ik er vóór ben? veel-ver-vaak + mozaiek!
Wat een weelde!

staart zei

Mooi log Wat ee enig mozaiek!

Bertie zei

Je zoon heeft zijn creativiteit vast niet van een vreemde ;-) Het lijkt me een heerlijke plaats, en fijn om daar te zijn. Toch ben ik blij dat je weer terug bent en weer blogt - en geen poema bent tegengekomen.

Anny zei

Uitsteding worden kan heel goed in Naaldwijk. Dat ligt in het Westland. Tussen Den Haag en Delft. Dit weeknd is het bovendien varend corso in het Westland... nog een reden om te komen.

Maar je was wel heel mooi uitlandig! Wat een plek om te wonen.

Antje uit Urk zei

Wat een heerlijk blogje om te lezen, En dan te bedenken dat "uitlandig" een heel oud Nederlands woord is en dat dit woord de voorloper is van het woord "ellendig". Ik denk dat je je juist het tegenovergestelde voelde op die prachtige plek, het lijkt me énig daar te zijn en helemaal nu ik je logje gelezen heb!
groetjes,
Antje uit Urk

Marina zei

Als het aan mij lag dan mogen mijn kindeen ook uitvliegen en zeker op zo een fantastische plek. Ik ben al tevreden dat ik dank zij jou even mag meegenieten!
Dank je wel daarvoor en heel blij dat je terug bent en ook voor je fijne reacties!

Willy zei

Dat is een huis die je normaal alleen in films ziet en op zo'n prachtige plek. Leuke manier van koken en je benen verwarmen.
Wat zul je eerst weer moeten wennen aan je eigen huis.
Groetjes

Guute zei

Wat een prachtlocatie waar je zoon woont. En 't is inderdaad een handige harry. Blik bier in de buik van de kip: dat is een recept op onze weber barbecue dat altijd heel veel succes heeft. Geniet nog lekker na van jullie samenzijn.

betty zei

Prachtige verhalen van jouw uitlandig zijn, wat een paradijsje is het daar! Ook erg genieten van creatieve kinderen, die warme-benen barbeque verzinnen en kip met blik...Ja en maak vooral geen avondwandeling, grrr

martine zei

Dit is weer een plekje uit een film. Geweldig dat uitzicht.

Anoniem zei

dit klinkt wel een beetje naar een paradijs. Wat wonen ze schitterend al heb ik het niet zo op die leeuwen ;)
ik kan me voorstellen waarom je zo lang bent weggebleven. Een heerlijk plekje daar

groet, Marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Unknown zei

lees nu pas dit berichtt. Zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalig hebben jullie het daar gehad!!!!

Balsemien zei

Wat een schitterende plek waar Verre Zoon huist. Dat recept van de kip begreep ik niet helemaal, laat je bier in het blikje zitten? Dat zorgt dan dat de kip niet te droog wordt?