vrijdag 25 maart 2011

Een Klaartje! Point de croix-alfabet

IMG_6734 by lheure.bleue
Kijk: eindelijk weer eens een Klaartje, een handwerk dat ik in een mistig verleden begon en dat nu eindelijk volwaardig kan meespelen in de wereld van Afgewerkte Zaken. Ik moest echt in de diepe kelders van blogland graven om te vinden wanneer deze borduurtas eigenlijk klaar had moeten zijn. Jazeker, er was een precieze datum, tijd en locatie bepaald en wel: 20 januari 2007, klokslag 12.00 u, Polman's Huis, Utrecht. Dan begon namelijk de ABC-meeting, het orgelpunt van het ABC-project van Berthi. Ik was toen nog enkel een bloglezer en geen blogschrijver. Het was mijn eerste - en onvergetelijke!!! - lijfelijke ontmoeting met echte blogdames. Een wereld die openging en het begin van mooie blogvriendschappen ...
Ik had voor mijn aabeeceetje gekozen voor een ontwerp van La Pochette à Ouvrage - Marquoir van Un point, c'est tout geborduurd met prachtig verlopende DMC 115. Op 19 januari 's avonds had ik nog tot laat zitten doorwerken aan het laatste onderdeel: het naaldenboekje. Rond middernacht bleek dat ik het verkeerde linnen had gebruikt voor de binnenkant zodat ik het boekje niet in elkaar kon naaien. Haast en spoed zijn zelden goed ...
De ABC-blogdames misten het naaldenboekje uiteraard niet. Na de ABC-meeting was de Schwung uit mijn ABC-inspanningen en verdween het naaldenboekje naar de uithoeken van mijn brein. Tot 8 februari, Hari Kuyo-dag (dit is een zeer goed gedocumenteerd borduurproject!) toen ik om Zuster Naald te eren het naaldenboekje eindelijk afwerkte ...
En - tata - hier het resultaat!
De een beetje geopende borduurtas:
IMG_6737
De helemaal geopende borduurtas:
IMG_6738
Bovenste stuk met schaarkussentje en naaldenboekje en vakjes voor kleine borduurhulpjes.
IMG_6735
Middenstuk - dicht:
IMG_6736
Middenstuk - open, met vak voor borduurpatroon:
IMG_6741
Zijstuk rechts met vakjes voor borduurgarenkaartjes:
IMG_6739
Zijstuk links:
IMG_6740
Onderstuk met een doorzichtig vak voor borduurwerk en borduurring en met ringetjes voor borduurzijde:
IMG_6743
Het blauwe borduurwerk in de tas is ook in een mistig verleden begonnen. Dat moet maar gauw een Klaartje worden, vind je niet? (Zeg ja!)
De geborduurde maartspreuk is actueel: Soleil de mars donne rhumes tenaces: de zon van maart geeft een hardnekkige verkoudheid. Oftwel, pas op voor de maartzon. Je bent gewaarschuwd!

24 opmerkingen:

Ria, zei

Wow. wat een prachtig etui. En wat heb je daar een werk aan gehad. Goed van je dat je hem helemaal klaar hebt. Zuster naald zou hier zeker ook mee in haar sas zijn, denk ik. En ja... die delftsblauwe tegeltjes (daar vind ik ze in eerste instantie op lijken) moeten natúúrlijk ook een affo worden.
Ben benieuwd.
Groetjes,
Rian

aafke7 zei

Wat een prachtig Klaartje! zo vol orde en netheid, zo nuttig en fraai...zukke Schoone Kruiskes! Ziet er 'schetig' (mag dat hier?) uit!

Anoniem zei

Ik val van bewondering van mijn stoel: wat een prachtig werkstuk is dit geworden! Maakt toch niet uit hoe lang je er over gedaan hebt? Het resultaat is schitterend, echt iets om heel erg trots op te zijn! Leuk om te lezen hoe het met dit Klaartje verlopen is, 2007 klinkt al heel erg lang geleden... :)

Elizabeth zei

Dit is een fantastisch Klaartje!!!!

Dit tasje/boekje wordt zo meteen opgeslagen in m'n archief want het is zo mooi gemaakt.

Een goede start van mijn weekend. bedankt!!!!

dutch sisters zei

Jeetje wat ongeloofelijk mooi! Ik heb echt even naar alle mooie details gekeken en wauw echt super!

Annelies zei

Ik ben helemaal stil. Wat ontzettend mooi !

Bertie zei

Oh wat grappig. Ik was ook op die bijeenkomst in Polmans Huis. En ik kan me dit etui herinneren. Zó mooi.

inge zei

wow! echt wow ...wat ben jij daar nu zeker blij mee, echt zo´n hebbeding om mee te pronken! geniet er maar van ;-)

Anoniem zei

zoooooooooooo nu moet ik eindelijk wel weer eens reageren hoor ,wat een prachttas heb je gemaakt ,wat een hoop werk en wat is ie prachtig

en JAAAAAA maak dat mooie blauwtje ook maar af , en heerlijk na de affo eindelijk t veeeeeel leukere woord klaartje te horen ,dankjewel!!!!
groetjes hilly

berthi zei

WAUW, beeld-, beeldschoon! Heel goed dat je dit Aabeeceetje hebt afgemaakt, het zou echt zonde zijn als je dit onafgemaakt in de kelder of waar dan ook zou laten liggen! Nu snel het blauwtje afmaken!

http://www.ellabella.web-log.nl zei

jeetje wat MOOI!!!!

simone zei

Is de hartendag alweer 4 jaar geleden, het was zo'n ontzettend leuke bijeenkomst en wat waren er mooie dingen te zien. Jouw bijdrage achteraf is een prachtige en je mag oprecht trots zijn.

Unknown zei

Wauw... Wat een mooi etui...
Zou toch zonde zijn het onaf in de kast te laten liggen. Echt heel mooi, ik doe het je niet na...
gr C

Anoniem zei

Bij iedere foto die in beeld kwam riep ik steeds harder wow en wah! Wat een prachtige etui.

josé zei

Wat mooi om verliefd op te worden, en praktisch !!

Ik moet ook snel weer eens wat af maken, Borduren ja
maar afmaken ho maar. Vandaag met Sjaan nog over gehad.Ik ben mijn kamertje aan het opruimen en wat ik tegen kom wat nog afgemaakt moet worden.

Dit wil je niet weten.

Maar bij jou heerlijk weer een klaartje geweldig !!

Die hou ik erin een klaartje!!

Fijn weekend verder Liefs José

Mirjam Kakelbont zei

Ik (fout begin) kon mijn ogen nauwelijks geloven toen ik je borduurwerk zag. He-le-maal zelfgemaakt...ik ben er stil van (en ik ben niet snel stil)
Mijn welgemeende complimenten!

Anoniem zei

oohhh E, het is om te kwijlen zo mooi, hoe listig de garenkaartjes uit hun flapjes tevoorschijn springen, de mooie ringetjes voor het garen, de vele verborgen vakjes, schatkamertjes voor handige attributen. Alle mooie bijpassende kleine accessoires. Om te zoenen dit patroon, een must have en jij hebt 'm :) ga vooral door met Klaartje en andere Dingen, ze worden zo mooi!

Marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Anne zei

Wat een mooie tas. De in tweeen gedeelde boom,de kleuren, het materiaal, prachtig!

betty prins zei

Met een mistig hoofd nog van de terug vlucht uit Ediunburg, overvalt mij jouw mooie , uiterst geniale, borduurmap. Goed dat je zoveel foto's laat zien hoe het in elkaar zit (of ligt dat aan mij)
Mooi, mooi, en wat was het leuk iedereen te ontmoeten op die dagen....

Janny zei

Wat een ongelofelijk mooi etui. Ik ben vol bewondering. Dat zal een kostbaar bezit zijn!
Héél knap gedaan.
Mijn complimenten.
Janny

Balsemien zei

Wow, Elisabeth wat mooi heb je dit gemaakt en heel ingenieus met al die vakjes en hoekjes... Ik heb letterlijk met open mond zitten kijken. Een prachtig Klaartje! Dat er vele mogen volgen!

Willy zei

Ik ben blij dat ik dit bericht toch nog op tijd ontdekte, ben ook diep onder de indruk van dit prachtige borduurwerk.

petrashandwerken ..steekje voor steekje zei

ben via "Willy" op je blog gekomen ..
...wat een PRACHTIG borduurwerk!
groetjes, Petra

mamia zei

geweldig, nooit geweten dat er nog meer abcdairefreaks bestaan....!
hou ook heeeeel erg van lettertjes in allerlei vorm gewoon leuk voor de 'frime'
mamia