donderdag 28 oktober 2010

Weinig nieuws onder de tropenzon

Weer terug uit de Tropen! Van de hitte van de Grote Droge Tijd in Suriname naar kou en regen van de Lange Hollandse Wintertijd.
Tussen de afspraken door heb ik toch een paar glimpen van Paramaribo kunnen opvangen. Te oordelen naar dit filmpje dat ik vond bij open images is er - behalve de drukte door de intrede van de auto - niet zoveel veranderd.

Het witte Gouvernementshuis staat er nog maar is nu presidentieel paleis. Bouterse is bezig zijn spulletjes in te pakken om hierheen te verhuizen.
Wilhelmina staat niet meer trots op het Gouvernementsplein (nu Onafhankelijkheidsplein) maar kijkt naast Fort Zeelandia mijmerend uit over de bruingele Surinamerivier. Naar 't schijnt wil Nederland het beeld graag terug omdat het het enige beeld van de Jonge Wilhelmina ten voeten uit is. Maar Suriname peinst daar niet over.
En eten en drinken worden ook nog steeds in stalletjes op straat verkocht.
Als ik deze foto's zie (en mijn koude voeten voel) krijg ik alweer heimwee naar een glas Markoesa, zuurzak of lemmetjessap onder de nachtelijke, warme tropenhemel ...

11 opmerkingen:

bettina zei

Oh wat ziet dat er heerlijk uit, zat je in residence Inn??? Lijkt er verdacht veel op. Ik heb nog steeds een beetje heimwee naar suriname, heb het er zo naar mijn zin gehad!! Echt genieten van jouw foto's, dank jewel!!!

Bertie zei

fijn dat je weer terug bent op je blog en in het land. koude voeten? warme sokken! en hopelijk komen er nog mooie zonnige herfstdagen.

Annelies zei

Als je heimwee hebt betekent het dat je het goed hebt gehad. Leuk dat je weer terug bent.

TweeMeisjes zei

MMmhh, dat markoesasap. Dat was heerlijk!

berthi zei

Koude voeten? Het was nog wel zo'n fijn weer vandaag. Naar mijn idee was het bijna voorjaar, maar ja... dat zal wel weer snel voorbij zijn. Het komende weekend wordt de klok nog eens een uur teruggezet en dan is het toch echt afgelopen met de mooie dagen... of toch niet?
Och, ik wacht gewoon af. We leven in Nederland en daar kan je zomaar voor een verrassing staan.

Anoniem zei

ja kan mij voorstellen dat je heimwee hebt !!

DH heeft er 1 1/2 jaar gewoond en er ging geen dag voorbij dat he ter sprake kwam. OOk de 'poeder' limonade én de kippenpootjes die hij in een straatje vauit een gewoon huis uit een raampje kocht.

Las op teletekst over een oude dame die een wolken alfabeth heeft gefotografeert.
Dacht aan jou, niet bij oud maar bij alfabeth !!;-)

MM

Anoniem zei

tussen werk en werk heb je gelukkig ook mooie dingen gezien en beleefd. Welkom terug ;)

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Willy zei

Wat is dat dan weer wennen als je hier terugkomt. Met het lezen van het berichtje voel ik bijna de tropische warmte. Zo toch eens even googelen op die drankjes waar je heimwee naar hebt.

lheurebleue zei

@bettina: nee, ik zat in Eco Resort Inn - vorige keer wel in Residence Inn!
@Bertie: naar die zonnige herfstdagen verlang ik zeer.
@annelies: en of ik het goed heb gehad!
@liesbet: dus jij hebt dat ook gedronken!
@berthi: brrr, de klok vooruit dat betekent 's avonds in het donker naar huis ...
@mm: 1 1/2 jaar! dan ken je het land wel heel erg goed - en heb je veel te vertellen!
@marcella: gelukkig toch een beetje couleur locale kunnen opsnuiven ...
@willy: en heb je ze digitaal kunnen drinken?

betty prins zei

goed dat je er weer bent, niet dat ik jouw koude voeten wens, maar een licht vleugje laloers (zo heet dat bij onze kinderen) ben ik wel. Eenmaal die tropenzon gevoeld, dan blijft dat verlangen.

lheurebleue zei

@betty: ja, een tropenkind zoals jij! ik herinner mij een foto op je blog van een heel bruine, kleine betty op een antilliaans strand ...