dinsdag 4 november 2008

Kunst voor Obama

Vandaag, 4 november, is het na maanden harde strijd eindelijk zover: verkiezingen in de Verenigde Staten. En hoewel de keuze van de nieuwe president ook ons lot hier in Europa meebepaalt, mogen wij zelf niet stemmen. Wij kunnen alleen maar hopen dat de beste wint. Ik had het liefste Hilary Clinton als nieuwe president gezien maar nu dat niet mogelijk is, duim ik voor Barack Obama.
In de Verenigde Staten zijn de campagnes duidelijk veel hartstochtelijke dan hier. Het is erg onwaarschijnlijk dat vrouwen in Nederland dagen lang, steekje voor steekje zouden werken aan een Jan-Peter-Balkenende-Quilt, of in België aan een Yves-Leterme-Quilt. De Fiber artists for Obama deden dat wel, zij quiltten, naaiden, haakten, breiden enz. om geld in te zamelen voor Obama. Een voorbeeld is bovenstaande quilt die Denyse Schmidt en haar vrienden maakten. Wie 10 dollar doneerde op my.barackobama.com maakte een kans om de quilt te winnen. Schmidt ziet haar werk als onderdeeel van een lange traditie van 'politiek quilten': 'Long before women had the vote, they created quilts with political and commemorative themes. We are proud to participate in this honorable tradition.'
Onderstaande quilt werd gemaakt door de Fiber Artists for Obama Group, vrouwen uit verschillende staten van Amerika. Maria C. Shell uit Alaska, de staat van Sarah Palin, deed het quiltwerk.

4 opmerkingen:

Kieny The Dutchlady zei

Ik vind het ook jammer dat Hillary niet meer meedoet, nu maar hopen dat Obama wint.

Ben jij de Elisabeth die een comment op mijn laatste post (Spot the error) heeft achtergelaten? Ik dacht dat jij het was maar het is heel vreemd als ik op je naam klik kom ik niet op je blog en ook niet op je profiel terwijl er eerder in de week niet zulke problemen waren.

Anoniem zei

Ik moet stiekem een beetje lachen!!;-))

Doe je mee gaan we een das én muts voor Balkenende breien van.. Nepal wol.... mooi ORANJE !!

Ik wil mij een beetje afzijdig van de(hun) politiek houden !!
Kan maar 1 ding zeggen dat ik niet blij ben met de bemoeizucht van de Amerikanen !!

mm

Corrie zei

Nee, zoiets zie ik ons Nederlanders echt niet doen voor een "politiekeling", maar wij hebben dan ook een koningshuis en die hebben wél allerlei prachtige handwerken cadeau gekregen en die kunnen niet gekozen worden.
Ik heb me niet vergaand verdiept in de verschillende kandidaten voor het Amerikaanse presidentschap, maar ik kan echt niets voelen voor een kandidaat die vóór de doodstraf is en dat is Obama wel heb ik begrepen. Leuk log Elizabeth!

lheurebleue zei

@kieny: inderdaad ben ik die Elisabeth ;-)
@mm: jaja, een reusachtige oranje muts die hij moet dragen als hij weer naar het parlement moet!
@corrie: dat hij voor de doodstraf is, is wel een ernstig minpunt voor obama. maar een kandidaat die tegen de doodstraf is, geeft zichzelf - helaas - een doodsteek in de campagne...