vrijdag 21 december 2007

Cranberry's met steranijs en Grand Marnier


Zondag is het Grote Kerstfeest. Vroeger waren we met z'n zessen: mijn ouders, mijn broers en ik. De familie is intussen uitgedeind tot 32 mensen met vijf nationaliteiten. Om dit leger te kunnen voeden zijn de taken verdeeld. Ik zorg voor de bijgerechten en heb alvast cranberry's met een kersttintje gemaakt.

Voor 6 tot 8 personen het je nodig:
  • 1 zakje verse cranberry's
  • 1 biologische sinaasappel
  • 150 g rietsuiker
  • 2 steranijs
  • Grand Marnier

Bereiding
  1. Cranberry's wassen en rotte bessen verwijderen;
  2. Sinaasappel onder heet water afspoelen en goed drogen. De schil raspen en het sap uitpersen;
  3. Cranberry's, sinaasappelrasp en -sap, suiker en steranijs in een pan aan de kook brengen. Zo'n 10 tot 15 minuten op een zacht vuurtje laten koken en af en toe roeren, tot de cranberrry's zacht zijn en de saus licht ingedikt is;
  4. Een flinke scheut Grand Marnier toevoegen en de cranberry's laten afkoelen.
In een afgesloten Weckpot blijven de cranberry's een week goed in de koelkast.

Geen opmerkingen: