maandag 15 juli 2013

Zie de boerinnekes hun rokskes zwaaien

Hebben jullie ook van die rare afwijkingen? Ik wil bijvoorbeeld altijd dat mensen aan mijn rechterkant lopen/zitten/staan (nee, ik ben niet doof aan mijn linkerkant). En - tot spijt van mijn familie - ben in net een juke box: gooi er een woord in en er komt een (luidkeels gezongen) lied uit.
Vind je niet dat die kwastjes op de bovenste foto net zwaaiende rokjes van dansende dametjes zijn? Ik wel - en ja hoor: gisteren zong ik de hele dag:
"Zie de boerinnekes hun rokskes zwaaien,
Naar achter en naar voor,
Ge ziet er dwarsen door".
(Gelukkig voor mijnheer lheurebleue - die inmiddels gewend is aan dit soort muzikale explosies - enkel binnenshuis.)
Ik maakte de kwastjes met linnen draad en met knoopjes die ik ooit uit een grabbelton kocht. Het voorbeeld zag ik bij Home sweet homemade.
Een van de kwastjes wil ik, vastgehecht aan een sleutelring, naar mijn Verre Zoon sturen die een huis heeft gekocht in zijn Ver Land. Lijkt mij een toepasselijk cadeautje. Voor toekomstige verhuizers liggen er ook al cadeautjes klaar ...

zaterdag 6 juli 2013

Een vriendinnetje voor 'muis'

Elena kan niet zonder haar muis. 'Muis' is een knuffeldoek met muizenkopje. Elk uitje met Elena betekent naast pret ook nerveuze angst dat 'muis' onderweg het hazenpad kiest met een vriendje of vriendinnetje. Natuurlijk met een ontroostbaar kind als gevolg.
Voor Elena's derde verjaardag heb ik dus maar een vriendinnetje gebreid. De avond voor het feest legde ik haar in een bedje.
Maar toen ik 's avonds laat in de keuken kwam, kreeg ik zowat een hartaanval. Madam zat daar rustigjes kaas te eten. Dat beloofde wat ...
 
Gelukkig eindigde alles goed. Muis en 'muis' vonden elkaar meteen aardig.
En ze leefden nog lang en gelukkig ...

NB: Het patroon komt uit een boekje dat ik bij De Slegte kocht en dat ik nu even niet kan vinden. Als ik het weer vind, zal ik de titel hier geven.
Enne: GENIET VAN DE ZON!!!!